FAQ/Spørgsmål om Grønne tage
Her finder du spørgsmål og svar om grønne tage
Hvad koster et grønt tag?
Et grønt tag kan koste fra få hundrede kr pr m2 til flere hundrede kroner. Det er faktisk ikke lige til at sætte en pris på et grønt tag da det handler om hvad du vil have. Det er lidt det samme som at spørge om hvad koster et nyt hus. Det afhænger af størrelsen på taget, af tykkelsen på taget du vil have, hvilke typer beplantning der skal på taget og på hvilken underlag der allerede er nu og hvad der skal etableres. Sidst men ikke mindst så om du vil have fagfolk til at lægge dit tag eller om du er mere en gør det selv. Du kan prøve vores beregner, for at få en ide om dette.
Hvorlænge holder et grønt tag?
Hvis et grønt tag er lagt ordentligt så kan det holde i mange år. Som i rigtig mange år. Det vil være sternbrædder der skal skiftes ind i mellem men når taget først ligger der og dit grønne træ vokser så vil du kunne have det samme træ i op til 100 år. Det er i den grad en god investering da et tegltag ofte skal skiftes før. Underlaget som græstaget ligger på er beskyttet mod vind og vejr og derfor kan det også holde længe. Sørg for at bruge de gode materialer og ikke spare på underlaget så har du et tag du et tag der består længere end dig
Er der økonomiske fordele ved et grønt tag?
Der er mange og store økonomiske fordele ved at etablere et økologisk grønt tag. Ud over prisen for etableringen af taget, så vil du fremad rettet sparer mange penge på varmeregningen. Bolig isolering er en dyr post men med et grønt tag så får du tag isolering, helt automatisk. Du kan dermed sparer at skulle isolerer dit tag bagefter.
Er der ekstrafordele ved et græs tag?
Ja dit græstag tilbageholder regnvand og aflaster kloaken, uden det ødelægger dit tag. Så øger det værdien af dit hus uden du skal bygge huset større. Græstag isolerer mod både vind og larm samt kulde og varme. Græstag udnytter solenergien fuldt ud og reducerer Co2 og bidrager med mere ilt, alt dette gennem fotosyntesen. Græs på taget er bæredygtig tagløsning og bidrager til større biodiversitet og er super klimavenlig.
Kan man selv lave et grønt tag?
I tilfælde af at du vælger en gør det selv løsning så kan du godt selv lave et grønt tag. Det handler om at planlægge opgaven. Undersøg hvad dit tag kan bære, sørge for et tæt undertag, vælge at monterer kantbrædder så dit tag ikke skrider ned men ligger fast. Derefter er det kun at få sækkene placeret så de lukker tæt på hele taget og lade naturen klare resten. De første 4-5 uger kan det være en god ide at vande dit tag så du er sikker på at det får vand nok.
Hvad koster det at få græs på taget?
Som tidligere nævnt så svinger prisen for et græs tag meget. Der skal tages højde for hvilket tag du vil have, hvor stort dit tag er, hvilken underbund du vælger til dit tag og om du selv vil lægge taget eller du vil have professionelle til at står for etablering af taget. Men hvis du regner med 350 til 650 kr pr m2 + moms så går du ikke helt galt i byen. Men det er kun vejledende da der er mange faktorer der spiller in
Hvordan laver man et Sedum tag?
Det er faktisk ikke så svært at lave et serum tag. Du kan i dag købe det hele som et samleset og selv montere taget. Sørg for at undertaget er tæt og der evt. er monteret kantbrædder ved behov. Sækkene med sedum taget skal placeres side om side. Start på tagryggen og arbejde dig herefter ned af taget. Du kan som udgangspunkt ligge 20 m2 i timen.
Hvad vejer et Sedum tag?
Som udgangspunkt så siger man at et sedumtag vejer 50 kg pr m2 men det kommer an på hvor tykt taget er og hvilke materialer du ellers har brugt til at lave undertaget. Men du kan regne med 50 kg som minimum pr m2 for et af de tynde eksentive grønne tage
Grønne tage er klimavenlige!
Grønne tage er klimavenlige på flere områder. Det koster ikke meget energi at lave et grønt tag. De grønnetage opsuger en stor del af vores nedbør, op til 80%. Når taget optager så meget nedbør så aflaster det vores pressede kloaksystemer. Planterne på taget optager Co2 og udleder dermed ilt til atmosfæren.
Hvordan laver man græs på taget?
Græs på taget er faktisk lavet til dig når du bestiller det. Det er nemlig lavet i special sække der ligges ud på taget. Sækkene er fyldt op med alt hvad du skal bruge for at få det tag du gerne vil have. Lige fra jord til planter. Husk at undertaget skal være sikret først så du ikke får fugt på loftet men hvis du vælger vores løsning så hjælper vi dig igennem fra start til slut.
Kan et grønt tag lydisolerer?
Dit grønne tag kan være med til at lydisolerer for støj gener eller flystøj. Hvis du har fået erstatning for støjgener så kan det være en god ide at bruge pengene på et grønt tag til din bolig. Det tykke grønne tag lydisolerer nemlig ret godt når det først ligger det. Flere har fået eller får i de næste år kompensation for støjgener på grund af F35 der står for en del flystøj. Her anbefaler vi et græstag til at lydisolerer.
Kan jeg få grønt tag på min parcelhus?
Ja du kan godt få et grønt tag på dit parcelhus. Dog skal du først undersøge om det kan bære et græstag. De tage der i forvejen kan bære et tegltag de burde også kunne bære et af de tynde eksentive grønne tage. Taget bør ikke have en hældning på mere end 30 grader. Men vi vil gerne give et uforpligtende bud på hvad dit tag på parcelhuset kan bære.
Grønne tage er gode for sjælen?
Kort sagt så kan grønne tage virke positivt på sjælen. Hvis du bor i et område hvor der ikke er så mange grønne områder eller din have ikke kan blive særlig stor så kan et frodigt grønt tag virke som et rekreativt område. Nå du etablerer en taghave så har du skabt høj æterisk værdi for både dig selv og dine naboer. Dette er i den grad med til at øge livskvaliteten.
Hvad er ekstensive grønne tage?
Ekstensive grønne tage er det helt tynde tag som kun er få cm højt. Dette tag vejer ikke mere end et almindeligt tegltag. Taget plantes ofte til med grønne planter der ikke behøver så meget vand som et græs tag gør. Det er ofte følgende planter der bruges på et ekstensivt tag: Almindelig sløjfeblomst, Bakkenellike, Bidende stenurt, Bjerg-stenurt, Blå svingel, Dværggipsurt, Filtet rølike, Gråbladet hønsetram, Hvid stenurt, Karpaterklokke, Klitkambunke, Merian, Nelike, Pudefloks, Rød stenurt, Seksradet stenurt, Sibirisk Stenurt, Smalbladet timian, Spindelvævshusløg, Storkenæb,
Hvad er intensive grønne tage?
Intensive grønne tage er det vi kalder for taghaver, tagteresser eller blot grønnetage. Det er den tagtyper der opsuger mest af vores nedbør, skidt og støv. Det er ofte brugt på store bygninger i det offentligerum og i byer. Det er følgende der oftes bruges på intensive tage: Berberis, Buskbom, Buskpotentil, Dværgfyr der er i familie med bjergfyr, Dværgmandel, Dværg skovfyr, Filthåret dværgmispel, Gyvel, Hænge forsythia, Japansk ahorn, Kejserbusk, Krybende benved, Liguster, Markkrageklog, Partybusk, Sevenbom, Slangehamsfyr, Sibirisk ærtetræ, Spiræa, Vårlyng, Østsibirisk ene
Hvad er semi-intensive tage?
Dit grønne tag kan være med til at lydisolerer for støj gener eller flystøj. Hvis du har fået erstatning for støjgener så kan det være en god ide at bruge pengene på et grønt tag til din bolig. Det tykke grønne tag lydisolerer nemlig ret godt når det først ligger det. Flere har fået eller får i de næste år kompensation for støjgener på grund af F35 der står for en del flystøj. Her anbefaler vi et græstag til at lydisolerer.